Hiking Mt. Hymettos - Athens

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ, που υψώνεται ανάμεσα στο λεκανοπέδιο των Αθηνών και την πεδιάδια των Μεσογείων, βρίσκεται τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο και πιο στενό κλοιό από την οικιστική ανάπτυξη. Εξάλλου, οι ψηλότερες κορυφές του είναι όπως άλλωστε και των περισσοτέρων βουνών τις Αττικής – κατειλημμένες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κεραίες. 

Όμως, παρόλες τις πιέσεις που δέχεται, ο Υμηττός διατηρεί τις όμορφες γωνιές του, ακόμα και κάποια αγριάδα κατά σημεία, και λειτουργεί περισσότερο από οποιδήποτε άλλο ελληνικό, σαν τόπος περιπάτου, αναψυχής, άθλησης αλλά και ορειβασίας. Πράγματι χιλιάδες Αθηναίοι τον επισκέπτονται τακτικά, και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Η ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Ο Υμηττός προσφέρει απροσδόκητα μεγάλες δυνατοτητες για πεζοπορία, τόσο που είναι δυσκολο να τις εξαντλήσει κανείς. Μπορεί οι περισσότεροι επισκέπτες να προτιμούν το δίκτυ των χωματόδρομων, υπάρχουν όμως και αρκετοί που επιλέγουν τις “εκτός δρόμου” διαδρομές. Έτσι οι χαράξεις των μονοπατιών συνεχώς αυξάνουν, άλλες σημαδεμένες με λίγους κούκους (στημένες πέτρες) και άλλες με αραιά ή και πυκνά χρωματιστά σημάδια.

Τέλος, θα βρεί κανείς ένα μεγάλο αριθμό σπηλαίων αλλά κια μια σειρά από αξιόλογα βυζαντινά μνημεία, με σημαντικότερο το αναστηλωμένο Μοναστήρι της Καισαριανής.

 Route A: Μονή Καισαριανής - Αρχαία Λατομεία

Η διαδρομή ξεκινά από τη μονή Καισαριανής και περνά από το πλάτωμα με τα δύο εκκλησιαστικά μνημεία (παλαιοχριστιανική βασιλική ή Φραγκομονάστηρο και ναός των Ταξιαρχών) για να πάρει το καλό μονοπάτι που φεύγει προς τα ανατολικά. Φτάνουμε στο αρχαίο λατομείο Κουταλά και μετά στο αρχαίο λατομείο Καράβι ( όπου και το αναρριχητικό πεδίο Καράβι). Περνάμε πάνω από το Δρακόσπιτο και ανηφορίζουμε στο πλάι του μεγάλου ορύγματος των λατομείων στο Κακόρεμα. Στη συνέχεια φτάνουμε σε δρομάκι, που το ακολουθούμε μέχρι το πυροφυλάκιο, από όπου κατηφορίζουμε εύκολα στη μονή Καισαριανής.

  • 4 ώρες

  • Δυσκολία: Family - Easy

  • Περίοδος: : Όλο το χρόνο

  • Ελάχιστοι συμμετέχοντες : 2

Απόσταση: 4,8 χλμ.

Υψόμετρο: 648μ

Συνολική Ανάβαση: 349μ

Διάρκεια πεζοπορίας: 2 – 2,5 ώρες

Διάρκεια δραστηριότητας: 3,5 – 4 ώρες

  • Ηλικία τουλάχιστον 8 ετών 
  • Στοιχειώδης φυσική κατάσταση

10:00 Άφιξη στην Μονή Καισαριανής

Άνετα ρούχα τύπου fleece ή ισοθερμικά
Άνετα αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια εξειδικευμένα για πεζοπορία.
Μικρό σακίδιο πλάτης
Παγούρι με νερό
Μία δεύτερη αλλαξιά (σε περίπτωση εφίδρωσης)
Καπέλο ή σκούφο (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες)
Αδιάβροχο μπουφάν (για τις βροχερές ημέρες)
Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
Snack (προαιρετικά)

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (με ΦΠΑ 24%)

20€/κατ’α άτομο για 11-15 συμμετέχοντες

30€/κατ’α άτομο για 6-10 συμμετέχοντες

50€/κατ’ άτομο για 3-5 συμμετέχοντες

70€/κατ’ άτομο για 2 συμμετέχοντες

Η τιμή περιλαμβάνει:

Φωτογραφίες της εξόρμησης

Επαγγελματιες συνοδοί της Adventure Club Hellas

Όλοι οι νόμιμοι φόροι

 

Send Us your Inquiry

Συμπληρώστε όσο το δυνατόν πληρέστερα την παρακάτω φόρμα και χρησιμοποιήστε το πεδίο σχολίων για τα μεμονωμένα αιτήματά σας. Τα πεδία που σημειώνονται με * είναι υποχρεωτικά.

Phone: +30 6941430681
Email: contact@adventureclub.com.gr
Sarantaporou 73, 15561, Xolargos, Athens, Greece
MON-FRI 09:00 - 21.00
Explore Escape Experience, Outdoor Activities, anyoning, Scuba Diving, Hiking, Trekking,Survive, Seminars, Kids Activities, Mountaineering, Via Ferrata, Caving, Explore, Rafting, Ski, First Aid, Extreme Sports, Greece, Holidays, Adventure Sports, Activities, Team Building Activities