ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Full Moon Hike

Με οδηγό το φεγγάρι και βοηθό τον φακό κεφαλής, οι εικόνες που θα αντικρύσεις θα είναι μαγικές. Μη καθυστερείς, φτιάξε σακίδιο, φόρεσε ορειβατικά παπούτσια ή τα αθλητικά σου και έλα να περπατήσουμε στον όμορφο δρυμό μας !!

FULL MOON HIKING - ΠΑΡΝΗΘΑ

 

Ψηλότερο αλλά και μεγαλύτερο σε έκταση βουνό της Αττικής, η Πάρνηθα αποτέλεσε διαχρονικά φυσικό προπύργιό της προς το βορρά. Τα πολυάριθμα λείψανα οχυρώσεων, φρούρια και πύργοι το επιβεβαιώνουν.

Το ίδιο και τα ξωκλήσια, οι πηγές και τα πηγάδια είναι λείψανα μιας προηγούμενης ζωή του βουνού, όταν, πριν γίνει Εθνικός Δρυμός το 1961, ήταν ένας τόπος με μόνιμη ανθρώπινη παρουσία στα χαμηλά και εποχική στα ψηλά. Κατάλοιπα αυτής της παρουσίας είναι η σπηλιά του Πανό ή Λυχνοσπηλιά, τα ερειπωμένα καλύβια, τα ημιάγρια καρποφόρα δέντρα και στρώσεις από τριμμένο κάρβουνο εκεί που υπήρχες παραγωγή ξυλοκάρβουνου.

Σήμερα αποτελεί το φυσικό καταφύγιο της επαφής των Αθηναίων με τη φύση. Τα ελατόδαση, οι χαράδρες και οι απέραντοι θαμνώνες, τα ελάφια και τα πουλιά είναι φανερώσεις της άγριας φύσης που αποζητούμε. Η Πάρνηθα είναι ιδανικός προορισμός για πεζοπορία, αναρρίχηση, mountain bike ή ακόμα για να φτιάξει κανείς, χιονάθρωπο με τα πρώτα χιόνια.Τι θα λέγατε να απολαύσετε τον έναστρο αττικό ουρανό την Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2020, συμμετέχοντας στην βραδινή πεζοπορία, στα ελατόφυτα δάση της Πάρνηθας σε μια ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα παραμύθια; Η θέα της Αθήνας σε υψόμετρο 1200 μέτρα θα σας ξεκουράσει και θα ταξιδέψει το βλέμμα στα τρία σημεία του ορίζοντα.

Η Πάρνηθα είναι το μεγαλύτερο και ψηλότερο βουνό της Αττικής. Η υψηλότερη κορυφή έχει ύψος 1.413μ, το μήκος του βουνού είναι περίπου 32χλμ και το πλάτος του 17 χλμ.και βρίσκεται μόλις μισή ώρα από την Αθήνα!!!

 Route : Καταφύγιο Μπάφι - Σκίπιζα - Μόλα - Καταφύγιο Μπάφι

Η πεζοπορία ξεκινά από το Καταφύγιο Μπάφι, και το μονοπάτι βρίσκεται σε πυκνό δάσος ελάτης μαζί με κέδρους και μαύρα πεύκα. Είναι μια από τις ωραιότερες ορεινές διαδρομές, κατά τις οποίες θα επισκεφθούμε το Πυροφυλάκιο της Σκίπιζας  και θα φτάσουμε στη διάσημη πηγή. Κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και συνεχίζουμε για πεζοπορία για να φτάσουμε στο οροπέδιο της Μόλας. Ένα μεγάλο διάλειμμα για φωτογραφίες και “σνακ” και στη συνέχεια συνεχίζουμε να περπατάμε μέχρι τον καταφύγιο

 • Διάρκεια Δραστηριότητας: 5-6 ώρες

 • Δυσκολία: Moderate

 • Απόσταση : 9,5χλμ

αναλυτικα

 • Σημείο συνάντησης: Καταφύγιο Μπάφι
 • στίγμα
 • Ώρα συνάντησης: 18.00
 • Ώρα αναχώρησης: 18.15

Η μετακίνηση γίνεται ο καθένας με το ΙΧ του. Προτείνουμε το car pooling (3 άτομα ανά ΙΧ) για να μοιραστούν τα έξοδα μετακίνησης 

 

15€ / τιμή κατ’ άτομο

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

 • Το νόμιμο φπα 24%
 • Φωτογραφικό υλικό
 • Συνοδοί Βουνού
 • Οργάνωση και συντονισμός από την Adventure Club

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται:

 • Οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται παραπάνω
 • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
 • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας της παρακάτ φόρμα συμμετοχής, με e-mail στο contact@adventureclub.com.gr, με μήνυμα στη σελίδα μας ADVENTURE CLUB HELLAS στο facebook ή καθημερινές από τις 09.00-21.00 στο τηλέφωνο 6941430681, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.
 • Η κράτηση επιβεβαιώνεται με την κατάθεση της προκαταβολής 50% του συνολικού ποσού τις επόμενες 4 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται.
 • Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 15 ημέρες πρίν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.
 • Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.
 • Επιστροφή 60% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 40%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.
 • Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.

Λογαριασμοί Κατάθεσης

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR12 0172 0400 0050 4009 3094 964

VIVA WALLET: GR6370100000000173975819374

ΕΘΝΙΚΗ: GR4901101570000015764615736

Δικαιούχος: ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας. Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 50%.

1. Ορειβατικά μποτάκια για τις πεζοπορίες / η trail
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Μικρό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τις πεζοπορίες
6. Νερό (minimum 2.5 ltr)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα

9. Είδη προσωπικής υγιεινής

10. Φακό κεφαλής με έξτρα μπαταρίες

Συνοδός Εξόρμησης

Ilias
tsatsaronis

 • Canyoning Guide, Caving Guide, Via Ferrata Guide, Mountain Leader
  Scuba Diver, First Aid Provider, Photographer
 • Speaks English & Spanish basic

Send Us your Inquiry

Please fill out the following form as completely as possible and use the comment field for your individual requests. The fields marked with * are required.

Phone: +30 6941430681
Email: contact@adventureclub.com.gr
Sarantaporou 73, 15561, Xolargos, Athens, Greece
MON-FRI 09:00 - 21.00
Explore Escape Experience, Outdoor Activities, anyoning, Scuba Diving, Hiking, Trekking,Survive, Seminars, Kids Activities, Mountaineering, Via Ferrata, Caving, Explore, Rafting, Ski, First Aid, Extreme Sports, Greece, Holidays, Adventure Sports, Activities, Team Building Activities