ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Panagis-wreck-300x225

ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΑΝΑΓΗΣ

Φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε το 1982 εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τώρα κείτεται αναποδογυρισμένο, σπασμένο σε δύο κομμάτια από 6 έως 15 μέτρα βάθος. Το ναυάγιο Παναγής είναι φυσικό καταφύγιο για πολυάριθμα θαλάσσια είδη.

Arsida-Cave1-768x1024

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΡΣΙΔΑ

Σ’ αυτό το σημείο οι δύτες κατεβαίνουν σταδιακά και κολυμπούν παράλληλα με τον κατακόρυφο τοίχο που αποτελεί το φυσικό καταφύγιο για μια μεγάλη ποικιλία από μικρούς οργανισμούς. Το πιο εντυπωσιακό μέρος αυτής της κατάδυσης είναι το πολύχρωμο σπήλαιο που σε συνδυασμό με τη διείσδυση του φωτός κάνει κάθε κατάδυση στο σπήλαιο μια μοναδική.Οι αστακοί και τα χταπόδια είναι οι πιο συνηθισμένοι υποβρύχιοι πρωταγωνιστές.

padi-scuba-courses

ΝΗΣΟΣ ΠΟΘΗΤΟΣ

Το νησί προσφέρει ένα άγριο, βραχώδες υποβρύχιο τοπίο γεμάτο καμάρες, μικρές σπηλιές και προεξοχές που επιτρέπουν την πολυεπίπεδη καταδύση σε οποιοδήποτε βάθος. Γυμνοσάλιαγκες, χταπόδια, αχινούς, αστερίες, αστακοί, χέλια, ομάδες μεγάλων ή μικρών ψαριών είναι μερικές από τις θαλάσσιες συναντήσεις.

Kyra-Leni-wreck--300x225

Ναυάγιο Κυρά Λένη

Βυθίστηκε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών το 1978. Το ναυάγιο έχει πλούσια θαλάσσια ζωή και έχει μεταμορφωθεί σε έναν τεχνητό ύφαλο για ροφούς, χέλια, αστακούς και διάφορα άλλα είδη ψαριών.

Devil’s-Hole1-300x225

Τρύπα του Διαβόλου

O φυσικός σχηματισμός του πηγαδιού αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, για έμπειρους δύτες.

Pontikonisi-island4-225x300

Ποντικονήσι

Στην ανατολική πλευρά του Ποντικονήσιου θα βρείτε έναν τοίχο διακοσμημένο από μεγάλους βράχους που σφίζουν από θαλάσσια ζωή. Oι ροφοί και oι σπιρογράφοι είναι οι συχνότερες συναντήσεις. Στο βόρειο τμήμα του νησιού από το βάθος 5 μέτρων μέχρι σχεδόν 40 μέτρα.